Velkommen til Joballiancen

For unge med særlige behov er vejen til uddannelse og job udfordret, og 12 måneder efter de unge har gennemført en særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (stu) er kun 15% i beskæftigelse eller uddannelse. (Læs mere i rapporten “Unges tilknytning til arbejdsmarkedet efter end stu“).

Derfor har foreningen Ligeværd udviklet Model Joballiancen på baggrund af et 4-årigt projekt, hvor stu-steder, virksomheder og kommuner dannede partnerskaber og arbejdede sammen om de unge. Projektet løb fra 2019-2023.

140 unge var med i projektet og 81 % er nu i job, 3 % er i gang med en uddannelse, 11 % er stadig i forløb og kun 5 % er overgået til offentlig forsørgelse.

Model Joballiancen omfatter et stu-forløb og et STB-forløb (Særligt Tilrettelagt Beskæftigelse), som er et 6 måneders overgangsforløb efter endt stu. Modellen er målrettet stu-elever med potentiale for job eller uddannelse. (Læs hvordan I arbejder med Model Joballiancen i drejebogen “Joballiancen – drejebog for Særligt Tilrettelagt Beskæftigelsesindsats for stu-elever“).

Joballiancen er ikke kun god for de unge. Der er faktisk også penge at spare for både kommuner og samfund ved at udbrede Model Joballiancen. Læs mere i artiklen “Unge kommer i job med Joballiancen og kommunerne sparer penge” og i rapporten “Joballiancens Særligt Tilrettelagte Beskæftigelsesindsats – en økonomisk konsekvensberegning“.

Ligeværd har fået penge “fra SSA-reserven til at opskalere og udbrede Model Joballiancen til flere partnerskaber. Dette arbejde er i fuld gang.

Opdateret marts 2024

Resultaterne af Projekt Joballiancen taler for sig selv

Unge kommer i job med Joballiancen Mens 43.000 unge står uden for arbejdsmarkedet, ser det ud til, at Ligeværd med Model Joballiancen har knækket koden til, hvordan en del af de unge kan komme i beskæftigelse. Hvert år færdiggør 1.600 unge med kognitive funktionsnedsættelser en...

Frederik kom i fleksjob lige efter stu

Ingen havde troet, at 23-årige Frederik Vejrup Larsen kunne tage et fleksjob. I dag arbejder han 25 timer om ugen i den lokale Rema 1000 i Skjern. Nogle mennesker opnår mere i deres karriere, end man kunne forvente. Sådan et menneske er Frederik Vejrup Larsen...

Anbefaling fra reformkommissionen

Landets 98 kommuner skal indgå partnerskaber med civilsamfundsorganisationer og virksomheder, hvis de skal lykkes med at få udsatte unge i job. Det er den klare anbefaling fra Reformkommissionen. Af Lasse Mors Mange unge med særlige behov hænger permanent fast i midlertidige ydelser gennem et helt...

Mød unge, stu-steder og virksomheder i Joballiancen

Joballiancen får unge med særlige behov i arbejde
Afspil video

Aarhus kommune er med i projekt JobAlliancen.

Morsø Kommune medvirker i projekt Joballiancen
Afspil video

Morsø Kommune medvirker i projekt Joballiancen

Afspil video

Spar er partner i projekt Joballiancen

Afspil video

Linak er partner i projekt Joballiancen

Afspil video

Dovista er partner i projekt Joballiancen

Afspil video

Lene Hjorth om partnerskaber inden for Særligt Tilrettelagt Beskæftigelse (STB)

Afspil video

Mogens Lindhard om partnerskaber inden for Særligt Tilrettelagt Beskæftigelse (STB)

Afspil video
Afspil video

Stephan vil gerne tjene sine egne penge.

Afspil video

Katrine trives bedst, når hun har et arbejde.

Afspil video

Det har været afgørende for Jimmy at blive lyttet til og han glæder sig til at ikke at være på offentlig ydelse.

Afspil video

Sabina drømmer om at kunne arbejde 37 timer om ugen.

Mediedækning af projekt "Joballiancen"

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse