Bliv klogere på ufrivilligt skolefravær og mød andre forældre til en dejlig brunch, når Ligeværd Forældre og Netværk holder temamøde lørdag den 6. april 2024. Arrangementet er gratis for medlemmer af Ligeværd Forældre og Netværk. Det koster 125 kr., hvis du ikke er medlem. Er du ikke medlem, kan du nå at blive det Klik her for at blive medlem.

Der er tilmeldingsfrist den 17. marts 2024.

UFRIVILLIGT SKOLEFRAVÆR  OG DEN SVÆRE FORÆLDREROLLE

I 2023 har foreningen Ligeværd Forældre og Netværk holdt en række Inspirations– og netværksmøder rundt om i landet for forældre til børn med særlige behov og telefonerne på Ligeværds rådgivningslinje har været rødglødende. Ét ord og én virkelighed har vi mødt igen og igen i vores møde med forældrene og det er ufrivilligt skolefravær. Inklusion bliver til eksklusion for stadig flere børn med særlige behov  og det har store konsekvenser for barnet og forældrene.

På temamødet vil vi ikke tale så meget om kommune, forvaltning, lovgivning og skole. For vi oplever, at mange nærmest har opgivet på den front og oplever modarbejde frem for samarbejde.

I stedet vil vi sætte fokus på hjemmet og nogle af de mange spørgsmål, som vi har mødt i vores dialog med forældre til børn med ufrivilligt skolefravær.

  • Hvordan får jeg skabt en hverdag derhjemme med et barn i mistrivsel?
  • Skal jeg lade mit barn spille computer hele tiden, fordi det er der, det sociale liv leves?
  • Skal jeg sige ja til at mit barn kan tage til håndbold, når det ikke vil i skole?
  • Hvordan sikrer jeg mit barns læring , mens det er hjemme?
  • Hvordan ser mit barns fremtid ud, når det ikke får sin afgangsprøve med sig?

 

PROGRAM

Kl. 10.00 - 10.15
Velkomst ved formand Louise Weinreich, der vil sætte rammen for dagen tema og fortælle om foreningens motivation for at sætte ufrivilligt skolefravær på dagsordenen.

Kl. 10.15 - 12.00
Inspirerende oplæg ved Rikke Alice Bille, der er leder af Skole og Forældres ”Forældrerådgivning” og dagligt taler med forældre til børn med ufrivilligt skolefravær. Fokus på oplægget er gode råd til forældrerollen og tiltag der kan skabe trivsel i hjemmet.

Kl. 12.00 - 13.00
Ligeværd byder på en dejlig brunch med mulighed for at samtale med andre forældre om tilværelsen som forældre til et barn med særlige behov og hvad Ligeværd som forening kan bidrage med.

Kl. 13.00 - 13.15
Afslutning på formiddagens program. Men vi håber I vil blive lidt længere…...

Kl. 13.15 - 14.15
Ligeværd Forældre og Netværks landsforening (fælles foreningen for vores lokalforeninger) holder generalforsamling. Her kan du høre hvad vi har arbejdet på i 2023 og vores planer for 2024, som du meget gerne må byde ind med ideer til.

Hvis dagen og dit møde med Ligeværd har gjort dig nysgerrig på vores foreningsarbejde, så har vi altid brug for flere frivillige kræfter i vores lokalforeninger, som du også vil møde i dagens løb.

 Kl. 14.15 Tak for nu

 

 

 

Dato og tid

Start:

6. april 2024 | 10:00

Slut:

6. april 2024 | 14:15

Sted

Fredericia Vandrehjem

Vestre Ringvej 98A

7000 Fredericia

Kontakt

louise

LFN@ligevaerd.dk

29494548

Pris

Arrangementet er gratis for medlemmer af Ligeværd Forældre og Netværk. Er du ikke medlem, koster det 125 kroner at deltage. Du betaler ved at overføre 125 kr. med MobilePay til nr. 80199. Skriv "brunch" i kommentarfeltet.

Tilmeldinger er lukket til denne event.

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse