Ny formand i Ligeværd Forældre og Netværk

”Mit primære incitament for at stille op som formand for Landsforeningen Forældre og Netværk er at styrke forældrenes mulighed for at hjælpe deres barn eller unge med særlige behov, med at få et ligeværdigt liv. Vi har jo desværre et velfærdssamfund, der ikke behandler børn og unge med særlige behov ligeværdigt…”

Sådan lyder det fra Ligeværd Forældre og Netværks nye formand, Louise Weinreich Jakobsen, som netop har overtaget formandsposten efter Bent Mikkelsen, som passede godt på posten i 16 år. Louise, som også er formand for lokalforeningen i Storkøbenhavn, er meget engageret i Ligeværd og ambitiøs på foreningens vegne. Hun fortæller her mere om hvorfor netop Ligeværd Forældre og Netværk er vigtig og om hendes ambitioner for foreningen.

”… Vi har jo desværre et velfærdssamfund, der ikke behandler børn og unge med særlige behov ligeværdigt. Derfor er det så vigtigt, at deres forældre og netværk kan understøtte deres vej gennem livet og tale deres stemme, hvor de ikke selv kan. Jeg har en teenagesøn med særlige behov og hvis der er noget, man har behov for som forældre til et barn eller ung med særlige behov, så er det viden. Viden om paragraffer, viden om muligheder, viden om klageadgang, viden om kommunens forvaltningsorganisering, viden der sikrer, at man kan være på forkant med ens barns næste “overgang”, om den så er fra skole til ungdomsuddannelse eller fra uddannelse i job. Hvis jeg gennem mit virke som formand kan være med til at styrke forældrenes position via øget viden, så ved jeg, at det i sidste ende vil komme børn og unge med særlige behov til gode.

Jeg har selv fundet et stærkt fællesskab med andre forældre i Ligeværd Storkøbenhavn og i Landsforeningen. Sammen arrangerer vi ”forældrenetværksmøder”, søger indflydelse på lokalpolitiske dagsordener, deltager i relevante messer og understøtter Unge For Ligeværd klubberne. Ud over at det giver mig energi at lave meningsfuldt frivilligt arbejde sammen med ligesindede, så har jeg – og dermed min søn – også fået meget ud af at tale med forældre, der har ældre børn og dermed viden om de næste skridt på vejen for min søn. Jeg ville ønske at langt flere forældre blev en del af Ligeværds lokalforeninger, men vi oplever jo desværre, at forældre til børn og unge med særlige behov er så pressede, at frivilligt foreningsarbejde er helt uoverskueligt. Derfor har vi også vanskeligt ved at holde liv i og sikre generationsskifte i vores lokalforeninger. Jeg håber, at jeg med mine professionelle kompetencer inden for organisationsudvikling, strategi og kommunikation kan være med til at finde nye veje til flere aktive lokalforeninger, mere videndeling og stærke netværk og selvfølgelig også en styrket lokalpolitisk indflydelse på de områder, der er vigtige for at vores børn får et ligeværdigt liv.”

I det næste LIGEVÆRD Magasin kan du læse et portræt af Louise.

22. marts 2023

Louise Weinreich Jakobsen er ny formand i Ligeværd Forældre og Netværk.

Bent Mikkelsen og Louise Weinreich Jakobsen.

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse