Det er helt normalt at blive bekymret, når du får at vide, at dit barn har en diagnose.

Du oplevede måske, at det føltes lidt ensomt, da dit barn fik sin diagnose, og en masse spørgsmål meldte sig. Først og fremmest skal du vide, at du ikke er alene – og der findes en vej.

Du spørger måske dig selv: Er mit barn forkert, når han eller hun har en diagnose? Får mit barn en kæreste? Flytter mit barn nogensinde hjemmefra? Kan mit barn få et arbejdsliv? Vil kommunen give os den støtte, vi har behov for?

Et barn med en diagnose kan sagtens få et godt voksenliv

Både bekymringerne og ensomheden er helt normale. Men vi lover dig, at der findes en vej i livet for dit barn, og vi lover dig, at du ikke er alene.

Bliv medlem af Ligeværd

I Ligeværd kan du søge hjælp, råd og vejledning, uanset om dit barn har ADHD, autisme, aspergers, angst eller en femte diagnose. Vi arbejder for at hjælpe forældre med at finde rundt i og forstå loven og for at sikre, at ingen står alene.

Ligeværd er dog ikke en diagnoseforening. Vi arbejder for alle børn, unge og voksne med særlige behov og deres familier, så vores medlemmer er også unge med indlæringsvanskeligheder og lav IQ og deres forældre.

Hvad kan Ligeværd gøre for mig og mit barn med særlige behov?

Vi har fuld forståelse for din situation og mere end 50 års erfaring med børn, unge og voksne med særlige behov og deres forældre. Vi tilbyder:

  • Gratis telefonrådgivning hver onsdag mellem 13 og 15.30 på telefon 22 34 30 13. Alternativt kan du sende en mail til ligelinie@ligevaerd.dk.
  • Gratis bisidder, når du skal til møde i kommunen.
  • Fællesskab med forældre, som også har børn med særlige behov og oplever nogle af de samme udfordringer, som du gør. Flere får en diagnose, så der er mange forældre derude – men de kan gemme sig  godt.
  • Klubber for unge med særlige behov. I vores klubber oplever mange unge at få venner for første gang.

Bliv medlem af Ligeværd

Desuden arbejder Ligeværd aktivt på at påvirke lovgivningen til fordel for børn, unge og voksne med særlige behov.

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse