Ligelinie, Hvad er ligelinie. Hvornår og hvordan

Er du forælder eller pårørende til et barn, ung eller voksen med særlige behov. Har du brug for hjælp til at forstå lovgivningen, finde den helt rette fritidsaktivitet eller uddannelsessted til en ung med særlige behov eller noget helt andet – Vi står klar til at hjælpe med råd og vejledning og bisidning. 

Ligelinie har åbent onsdag fra kl. 13-15.30 på telefon 22 34 30 13 eller på mail ligelinie@ligevaerd.dk 

Birthe Bank Møller har fået hjælp via LigeLinie. Hun er forælder til Kristian, der efter en meget lang kamp endelig fik, med støtte fra Ligeværd, det tilbud på STU, som han brændende ønskede: 

– Jeg havde ikke mødt Ligeværd før. Da jeg fik fat i konsulenterne på Ligeværd, kom den gode sparring og ideer til, hvordan vi skulle gribe det an. Det var rigtig fint med sparring i forhold til at formulere en klage til klagenævnet. Vi holdt kontakt og gav løbende status. Ligeværd var gode til at få os til at blive ved, bakke os op og være medspillere. Så det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg også har anbefalet Ligeværd til andre forældre.  

Bisidder, Hvordan og hvem 

I flere foreninger er der flere af medlemmerne der er lokale bisiddere. 

Sonja Milkær er regionskonsulent i Ligeværd for Fyn og Sydjylland. Hun er en af Ligeværds erfarne bisiddere og forklarer her om hvad bisidderens vigtige rolle indebærer. 

– Det er er en ny sag hver gang med nye udfordringer og problemer. Derfor er det vigtigt, at jeg som bisidder har et godt grundlag for at være den rigtige og gode støtte for familierne, siger Sonja Milkær. 

Sonja Milkær er en erfaren bisidder og har arbejdet inden for det felt gennem mange år. Hun har for nyligt været på bisidderkursus i Slagelse for at få genopfrisket rollens vigtige sider. Pointen er hele tiden at holde sit værktøj skarpt i opgaven. Måske kan man sige, at selv om man er frivillig, skal man alligevel være professionel i sit virke som bisidder. 

Det tredje øre 

– Det kan være svært at holde overblikket. Jeg er ”det 3. øre” og skal være opmærksom på borgerens vegne. Det er sagsbehandleren, der er uddannet i love og paragraffer. Jeg er meget bevidst om, at jeg ikke er part i sagen, men jeg skal bidrage til, at oplysningerne kommer frem og beslutningerne bliver –populært sagt – truffet på et så oplyst grundlag som muligt. Der er det vigtigt, at borgerne får sagt det de gerne vil, og jeg efter mødet kan være med til at opsummere, hvad der sagt på mødet, slutter Sonja Milkær.

Hvis du har særlige behov eller er pårørende til et barn, ung eller voksen med særlige behov, vil Ligeværd meget gerne være behjælpelig med at skaffe dig en bisidder. Du skal blot kontakte os på Ligelinie onsdag fra kl. 13-15.30 på telefon 22 34 30 13 eller på mail ligelinie@ligevaerd.dk, så hjælper vi med at finde en bisidder i dit lokalområde. 

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse