Seksualiteten grundlægges i fostertilværelsen, og er en del af det hele menneske livet igennem.

Seksualitet er et emne, som ikke mange taler om. Vi har den alle, og uanset hvordan vi vender og drejer det, så har vi den, og vi kommer ikke uden om den. Den er aldrig forkert, den er livslang, og den følger din biologiske alder.

At den følger den biologiske alder, kan give store udfordringer for børn, unge samt voksne med særlige behov. Er du meget behovsstyret, kan det give store udfordringer, både for den med udfordringen, men også for dem der møder personen med udfordringen. Hvordan takler vi det?

Hvordan lærer vi børn, unge samt voksne med særlige behov, om deres seksualitet? Hvordan forbereder vi dem bedst muligt? Hvordan taler vi med dem om seksualitet?

Som seksualvejlederkonsulent på børne og ungeområdet vil Marlene Qvist Simoni gerne sætte fokus på, at vi tør snakke om de unges naturlige seksualitet. Emnet har længe være tabubelagt og mange professionelle føler sig ikke klædt på til opgaven.

På dagen kommer vi bl.a. ind på:

  • Hvad er seksualitet, og hvorfor er det vigtigt, at vi har fokus på det?
  • Hvilke udfordringer kan der være ift. unge med særlige behov og seksualitet (herunder sex som rusmiddel, sociale medier og grænserne)

Hvordan kan man som skole/uddannelsessted arbejde med den sunde seksualitet (herunder seksualundervisning og seksualpolitik)

Underviser: Marlene Qvist Simoni

Dato og tid

Start:

20. maj 2019 | 09:30

Slut:

20. maj 2019 | 15:30

Sted

Erhvervsskolen Vestjylland

Vestergade 42

6900 Skjern

Kontakt

Tina Navne

tina@ligevaerd.dk

22 26 85 62

Pris

Medlem Ligeværd kr. 2.170 inkl. forplejning og kursusmateriale. Pris ikke medlemmer kr. 2.895. Beløbet er ikke momspligtigt.

Tilmeldinger er lukket til denne event.

Vi står klar til at hjælpe

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse