Over 120 deltagere var på plads, da Ligeværd afholdt konference om den nye forberedende grunduddannelse mandag 23. april på Hotel Nyborg strand.

Under navnet ”FGU/STU – en ny virkelighed på kanten af uddannelse og job” var Undervisningsministeriets sekretariatschef Thomas Bugge blandt andre på talerlisten, og han bragte gode nyheder: Den ny forberedende grunduddannelse bliver alligevel åben for tidligere STU-elever.

De øvrige talere bød alle på forskellige perspektiver på den nye virkelighed, som salen løbende debatterede med stor entusiasme.

Du kan se højdepunkter fra konferencen i videoen herover.

Unge med særlige behov på banen

De unge, som det hele handler om, præsenterede også deres perspektiv. Men da mange unge med særlige behov kan have svært ved at stå på en scene, blev seks unge i stedet præsenteret igennem korte portrætfilm, som du løbende kan se på Ligeværds Facebookside.

En enkelt ung stillede sig dog op foran publikum. På otte minutter tryllebandt tidligere STU-elev Silas Jespersgaard publikum med historien om, hvordan han udviklede sig, da underviserne på Lille Vildmose Produktionsskole begyndte at stille krav til og forvente noget af ham.

“i dag har Vi fået svar på, hvordan STU’en kommer ind i FGU’en. Det har vi ikke kunne få et svar på før”

Peder Johnsen, STU koordinator Produktionsskolen Grindsted

 

“Konferencen er meget givtig for os. Frie fagskoler bliver nævnt igen og igen, og for unge som måske er lidt usikre på, hvad de vil, der er vi jo bestemt stedet.”

Jette Christensen, Rødding Fri Fagskole

 

Vi har fået en tryghed i forhold til den nye FGU. det ser ud til, at fgu’en kan blive en supplerende uddannelse til stu’en.

Simon Foldschack, uddannelseschef Grennesminde i Taastrup

Af Lasse Mors

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse