Forældre har brug for et samtalerum, hvor de kan dele deres frustrationer, tvivl og bekymringer med andre i samme situation, når deres børn mistrives. Det fortæller to forældre, som sammen med tre andre er med i et spirende netværk i Aarhus.

Af Lasse Mors

Bliver mit barn dårlig af at gå hjemme?

Det er en af de bekymringer, som Lena Møller Rasmussen fra Aarhus går med. Hun er mor til en 13-årig pige, der ikke har været i skole siden august på grund af mistrivsel, og indtil for nylig havde hun ikke nogen at spejle sine bekymringer hos.

”Det har været en ensom rejse i min vennekreds og familie, fordi jeg ikke kender andre, der har været her. Så da min datter begyndte at gå hjemme, var jeg desperat efter at møde nogle andre, som også gik derhjemme, så vi kunne mødes,” fortæller hun.

Men selvom hun skrev ud og gjorde, hvad hun kunne for at finde andre forældre, så lykkedes det ikke. Ikke før hun deltog i Ligeværds første inspirations- og netværksmøde i Aarhus med Kirsten Callesen. Her sad hun pludselig i en sal med 150 andre forældre, og så var der hul igennem.

En ensom sorg

Mindre end tre uger efter arrangementet med Kirsten Callesen mødtes Lena Møller Rasmussen og fire af de andre deltagere igen. De ville tale om muligheden for at danne et lokalt netværk for forældre i Aarhus, præcist som Lena Møller Rasmussen havde ønsket sig. For hun har brug for at møde ligesindede.

”Jeg kan mærke, at jeg har brug for et samtalerum med andre, hvor vi kan dele de frustrationer og svære tider, vi har. Det er jo en slags sorg, jeg går rundt i. At livet ikke flasker sig, som jeg havde tænkt mig. Jeg bekymrer mig for, hvad der skal ske, og om min datter bliver dårligere af at gå hjemme,” siger hun.

Blandt de fem forældre, som mødtes på bagkant af Kirsten Callesen-arrangementet, er også Annelise Fuglsbjerg. Hun er mor til en 14-årig dreng med autisme og ADD og er ligesom Lena Møller Rasmussen med i det nye netværk. Tidligere har Annelise Fuglsbjerg prøvet at spørge til råds i større internetfora, men det giver ikke det samme, som hun oplever, at det nye lokale netværk kan give.

”Vi er jo allerede begyndt at give hinanden råd på vores messengertråd. Det kan man jo også få andre steder, men her giver det mening, at det er lokalbaseret, fordi vi alle sammen kæmper med den samme kommune,” siger hun.

Det politiske er sekundært

Både Lena Møller Rasmussen og Annelise Fuglsbjerg siger, at de gerne vil påvirke de politiske dagsordener, men at det ikke er det, der står først for.

”I første omgang har vi jo brug for at støtte hinanden i de her groteske situationer, vi står i. Det er jo klart, at vi også gerne vil tage nogle politiske kampe, men vi kan ikke bruge nogle kræfter, der ikke er nogen af os, der har lige nu,” siger Annelise Fuglsbjerg.

Sådan har Lena Møller Rasmussen det også. Hun har gået længe uden indtægt, mens hun venter på afgørelse for tabt arbejdsfortjeneste.

”Jeg har en lyst til at rykke noget politisk, men det ligger sekundært, fordi jeg bruger så meget krudt på bare at få mine penge hjem hver måned og få mit barn op om morgenen og prøve at give hende en indholdsrig hverdag. Så lige nu er min motivation ikke politisk. Det er mere det med, at jeg står i nogle følelser, som jeg har brug for at dele med nogen,” fortæller hun.

Det nye forældrenetværk i Aarhus mødes igen 15. marts, og alle er velkomne. Se mere på Facebookgruppen ”Ligeværd – Aarhus”.

 

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse