Socialøkonomi for alle pengene i rummelige Ruth 

PMU har åbent en socialøkonomisk butik i hjertet af Aalborg. Socialøkonomiske Ruth er navnet og butikken byder velkommen til et stort udvalg af produktioner fra PMU’s mange værksteder. 

Tekst og billede: Peter Christensen 

– Jeg vil med det samme sige, at Socialøkonomiske Ruths vigtigste opgave ikke er at tjene penge, men at tjene unge med særlige behov ved at præsentere og sælge deres mange flotte produktioner, fortæller Karin Søvik, som denne flotte eftermiddag i august passer butikken i Rantzausgade i Aalborg. 

Eleven, der også skulle have været i Ruth denne eftermiddag, havde fået tidligere fri. Hun skulle på fisketur med den lokale UFL Klub. 

Karin Søvik er med arbejder på PMU i Sindal. Nærmere betegnet på Basen, hvor hun arbejder kreativt med 15 STU unge, er tovholder og følger op på deres undervisningsplaner. 

På hylderne, og de større ting på gulvet, står keramik fra Kiramik, blomster fra væksthuset, marmelader og kompotter fra køkkenet, postkort, kasser og smukke skærebrætter lavet i skoven og en hel del andet, det vil være for omfattende at remse op. Det hele er produceret på PMU eller upcycled, hvor brugt får nyt liv. 

– Det er dejligt at se de unge, når de får deres ting præsenteret i butikken og opdager, at folk er interesseret og deres produkter kan sælges, fortæller Karin Søvik. 

I butikken kan de unge også lære, hvordan de præsenterer deres arbejde bedst og de kan lære om kundemodtagelse og kundeservice, når interesserede kunder kommer ind i Socialøkonomiske Ruth for at se, hvad det er for en ny størrelse i Aalborgs handelsliv. 

– En af vores unge, William, dukkede op til åbningsdagen for Ruth med nogle flotte skærebrætter han havde lavet i skoven. De var pænt pakket ind i viskestykker. Han troede de kunne koste 50 kroner, og blev meget overrasket og glad da han opdagede, at de kunne sælges for 400, fortsætter Karin Søvik. 

– Kunderne i butikken er meget interesserede i historien bag butikken, de unges arbejder og hvad socialøkonomi er for noget. De køber en flot ting og vil gerne samtidig støttearbejdet med de unge.  

Og så lige til sidst: Hvad er der med hende Ruth? Hvorfor hedder det Socialøkonomiske Ruth? 

– Vi forestiller os, at Ruth er et rummeligt og empatisk menneske. Og skolens bus, der transporterer de unge rundt, hedder Ruth. Derfor lå det lige for at kalde butikken Socialøkonomiske Ruth, forklarer Karin Søvik smilende. 

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse