21-årige Line Tangmann arbejder på Cafe Albertine i Sundhedshuset i Albertslund. Det giver hende en daglig glæde, og hun gør sit bedste for at få gæster til at føle sig tilfredse, trygge og godt behandlet.

– Line, hun er en meget stor hjælp. I sidste uge var hun her ikke. Der var det ret svært at få tingene til at hænge sammen, lyder det fra cafeleder August Kiplev, som er daglig kollega med 21-årige Line Tangmann.

Line Tangmann har taget en STU på Grennessminde Taastrup, som hun afsluttede i marts 2016. I den sidste del af hendes STU var hun på Cafe Albertine. Line er fortsat på cafeen efter afslutningen på sin STU.

Line fortæller mig ved ankomsten, at hun er ret nervøs for at skulle snakke med mig. Det taler vi kort om, så er det glemt, og hun taler fortæller frit og ubesværet.

– Jeg er i gang med at se, om jeg kan få bevilget et fleksjob. Det vil jeg rigtig gerne, siger Line.

Hun fortæller om betydningen af sit job på Cafe Albertine, at det giver hende en meningsfuld hverdag at have noget at stå op til, og nogen der venter på hun kommer.

Cafe Albertine er en socialøkonomisk virksomhed under Cafe Rosso, som er den enhed hvor Grennesminde Taastrups socialøkonomiske aktiviteter ligger. I cafeen arbejder unge som Line og borgere i afklaringsforløb. Cafeen holder udover den almindelige cafedrift arrangementer, kurser og fællesspisninger. Cafeen har guldmærke i økologi, som tegn på 90-100 % økologi.

Tekst og foto: Peter Christensen

Undtaget blomster

Vi sidder i et lille halvåbent og kupeagtigt hjørne. Jeg er lige inden blevet bænket med en rigtig god kop kaffe og et superbt stykke æbletærte, der godt kunne blive stærkt vanedannende.

– Jeg laver alt her i cafeen. Tager mod bestilling, serverer, rydder af og tager mod betaling fra kunderne. Alt, undtaget at vande blomsterne. Det går ikke, det kan jeg ikke finde ud af. Blomsterne kommer jeg bare til at slå ihjel, fortæller hun. Det griner vi lidt af, og jeg kan fortælle, at det er så en brist hun har til fælles med mig og sikkert mange andre.

– Jeg gør virkelig mit bedste. Det er så rart, at nogen har brug for det jeg kan, at jeg har nogle gode kollegaer, siger hun.

– Det bedste er nok glade kunder, der siger at det var vel en god kop kaffe, jeg havde lavet. Så bliver jeg glad og siger tak for det.

Line Tangemann bor, sammen med 8 andre unge, i et bofællesskab under Grennessminde på Strongvej. Der er et par lærere tilknyttet huset. De hjælper de unge med at holde overblik over rengøring, indkøb, madlavning, økonomi og hvad der ellers hører til det at bo.

Line arbejder i cafeen hver dag fra 10-16 torsdag dog fra 8:30-14:30.

August Kiplev giver Line et flot skudsmål.

– Line har bare udviklet sig så meget. I starten havde hun svært ved at stå alene i kassen, tale med folk og tage mod bestillinger. Det har hun slet ikke mere, siger August Kiplev.

– Line er altid glad, sød og rar at have med at gøre. Hun er meget vellidt blandt både kollegaer og kunder.

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse