Emma Mølby – vejler i UFL-klub8000C i Århus 

Det betyder meget for mig at være vejleder i UFL, at jeg kan være med til at gøre nogle andres hverdag lidt sjovere og lidt mere spændende. Det er ikke alle de unge, der er lige gode til at pleje deres omgangskreds og være sociale, det er en ting, jeg personligt sætter stor pris på. Derfor synes jeg også, at klubben er et helt genialt sted at komme og pleje sin omgangskreds, lære nye mennesker at kende og få sig et godt grin. Derudover synes jeg også, det er vigtigt som vejleder, at være upartisk og møde de unge på deres præmisser. Mange af dem møder i deres hverdag en masse pædagoger, folk fra kommunen og andre, som har en eller anden agenda for den unge, men som vejleder i UFL har vi ingen agenda, vi er der på deres niveau, og vil gerne selv have det sjovt også.  

Jeg fandt frem til UFL i Århus fordi min mor var med til at starte UFL Herning – Ikast-Brande, hvor jeg også har været vejleder. Efter jeg flyttede til Aarhus, gav min mor min kontakt til Neel, da hun startede den nye klub i Aarhus, og derfra har jeg været med.  

I hverdagen studerer jeg statskundskab ved Aarhus Universitet på 6. Semester og arbejder ved siden af som afløser på et plejehjem.  

Det giver mig rigtig meget personligt at være UFL-vejlder. De unge er jo vildt fantastiske på hver deres måde, så bare at møde dem, er i sig selv en kæmpe gevinst. Dernæst har det givet mig en viden om, at vi ikke alle er ens, men er vidt forskellige og brug for vidt forskellige ting. Specielt som statskundskabsstuderende tror jeg det er sundt, at komme ud i den virkelige verden og se, at det vi læser om det offentlige system, ikke altid er sort og hvidt og ikke bare sådan uden lige altid kan sorteres i kasser. Mest af alt, så har jeg fået en masse gode oplevelser og dejlige minder, selv et spil ludo kan blive rigtig sjovt og udvikle sig til noget, vi stadig snakker om i klubben.  

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse