Ligeværds tre messer, i slutningen af september og start oktober, har fokus på de unges muligheder indenfor skole, uddannelse og beskæftigelse. Udstillingsområdet vil vise mangfoldigheden i mulighederne. Messer har også fokus på at vejlede de unge og forældrene om mulighederne.

Gå til kurser og konferencer for tilmelding til vejledningsmesser

Information

Fagpersoner, UU-vejledere og socialrådgivere vil være til rådighed og rådgive den unge og forældrene, besvare de mange spørgsmål der kan være, når man skal vælge sine fremtidsmuligheder, og beskrive de rammer og regler der er for den unges valgmuligheder samt skabe overblik over det lov- og regelkompleks, de unge ofte er omfattet af.

Overblik

Messernes struktur skal sikre, at alle besøgende hjælpes bedst muligt til netop den information, de har brug for, derfor vil Messeguider stå klar til at hjælpe. Messeområdet bliver mærket af, så det bliver let at finde netop det skole- eller uddannelsestilbud, der er relevant for den enkelte. Farvekoder og afmærkninger vil skabe struktur i messeområdet.

Fremtidsmuligheder

Det handler om de unges fremtid. Det er vigtigt at synliggøre de unge og deres skole, uddannelses- og udviklingsmuligheder. Det er primært vigtigt, fordi adgangen til udviklingsmuligheder har afgørende indflydelse på de unges trivsel og livskvalitet.

Det er vigtigt, fordi messerne tydeliggør arbejdet og fagligheden på de skoler og uddannelsessteder, der lægger kræfter og engagement i at give disse unge mennesker en plads i samfundets fællesskaber. Og sidst men ikke mindst er det vigtigt for samfundet, fordi indsatserne på skoler, uddannelsessteder og virksomheder modvirker, at de unge marginaliseres, og at de i stedet sikres muligheder for at bidrage til fællesskabet.

Vi har alle drømme om fremtiden.

Hvor og hvornår når afvikles messerne?

Messerne finder sted i henholdsvis Herning, Kolding og Aarhus:

25. september i Herning

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts museum

Birk Centerpark 1

7400 Herning

26. september i Kolding

IBC Innovationsfabrikken

Birkemosevej 1,

6000 Kolding

3. oktober i Aarhus

Aarhus Rådhus

Raådhuspladsen 2

8000 Aarhus C

 

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse