Ligeværds vejledningsmesser har med vejledning og udstillere skarpt fokus på de unges muligheder indenfor skole og uddannelse. Udstillingsområdet vil vise mangfoldigheden i mulighederne.

På opfordring fra medlemsinstitutionerne har Ligeværd besluttet, selv at stå som arrangører af messerne og give dem et styrket indhold med tilstedeværelse af UU vejledere, jobcentermedarbejdere og socialrådgivere. Sideløbende med messerne gennemføres i samarbejde med kommunerne en faglig konference om paragraffer og overgange. Det initiativ er blevet modtaget med glæde og åbne arme.

Skal komme målgruppen til gode

Ligeværd har talt med tre forstandere om deres syn på de nye vejledningsmesser i Ligeværds regi: Thomas Elsby, Munkegården, Else Marie Markvorsen, Struer Fri Fagskole, og Thomas Frickman, Aabæk Efterskole.

– Det er godt, at messerne bliver samlet omkring Ligeværd. Ligeværd er garanten for det rigtige indhold, der kommer målgruppen til gode. Jeg har også være bekymret for, om pengene på de tidligere messer kom de unge til gode, eller det bare var godt for de private virksomheder, der arrangerede dem, siger Else Marie om organiseringen af messerne under Ligeværds vinger.

Også Thomas Elsby og Thomas Frickman udtrykker tilfredshed med de nye vejledningsmessers placering i Ligeværd.

– Det er rigtig godt og positivt, at Ligeværd er startet som arrangør af en ny type messer. Efter den uro der var omkring messerne, var det nødvendigt at få ro på messerne og udvikle indholdet. Det har Ligeværd gjort, siger Thomas Elsby.

– Jeg synes, det er positivt, at Ligeværd har taget det initiativ. Jeg ser hellere Ligeværd end private virksomheder som arrangør af messerne, udtrykker Thomas Frickman.

Vise muligheder og netværke

Pointen med messerne er blandt andet, at de unge og deres forældre skal få viden om den brede vifte af muligheder på uddannelsessteder, specialefterskoler, højskoler, frie fagskoler, produktionsskoler og andre tilbud.

– Vi kommer selvfølgelig på messerne for at møde eventuelt kommende elever, og vise hvad vi kan tilbyde, men netværksdelen på messerne er også vigtig. Vi får mulighed for at møde nogle af de vejledere og socialrådgivere, vi skal samarbejde med og kigge hinanden i øjnene, forklarer Thomas Elsby og fortsætter:

– Konferencen er også en vigtig del. Den er en garanti for et højt fagligt indhold, og det er jo netop i overgangene tingene kan gå galt.

– Vi er der for at møde unge og forældre, vise vores muligheder frem, både for Aabæk Efterskole og for skoleformen som sådan. Det er ikke alle der kender specialefterskolerne. Men netværksdelen i forhold til UU og socialrådgivere og konferencen er med til at sikre en skarp faglig vinkel, siger Thomas Frickman.

Else Marie Markvorsen er enig i sine kollegaers synspunkter og udtrykker det på denne måde:

– Det er rigtig godt, at vi kan vise de unge den brede vifte af tilbud, der er på Ligeværds skoler og uddannelsessteder. Konferencen, netværksmulighederne og mulighed for vejledning via UU og en socialrådgiver giver en bredere og større faglighed i tilbuddet på messerne.

Vejledningsmesser for børn og unge med særlige behov

  • Roskilde, den 19. – 20. september i Roskilde Kongrescenter/Bauhaus Arena, 4000 Roskilde
  • Odense, den 25. september på Dalum Landbrugsskole, 5260 Odense
  • Kolding, den 27. september i Bramdrupdam Sports- & Mødecenter, 6000 Kolding
  • Aarhus, den 3. oktober på Aarhus Rådhus, 8000 Aarhus C

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse