Ole Lauth er død.

Ole Lauth var gennem 27 år forstander for Egmont højskolen og gennem mange år en del af Ligeværd gennem arbejde i forskellige organer i foreningen.

– Ole lyttede man til, når han tog ordet. Der stod respekt om ham og omkring hans store viden og faglige indsigt. Han var både farverig, autentisk og nærværende. Jeg tror, hans veludviklede evne til at skabe relationer til andre mennesker, var med til at give ham hans store gennemslagskraft. Han evnede at sige tingene direkte, så man forstod det. Han talte altid direkte, og i et sprog som alle forstod. Både de unge højskoleelever og bureaukraterne på Borgen, siger Conrad Andreasen, næstformand i Ligeværd.

Ole Lauth sad indtil 2017 i bestyrelsen for Netværket Den Helhedsorienterede Indsats, en af Ligeværds medlemsforeninger. Et netværk Egmont højskolen var medlem af i over 10 år. I det sidste år bidrog han blandt andet til processen med at udvikle det nye Ligeværd.

– Ole satte sit præg på Ligeværd gennem flere år. Når han var med til møderne, så lyttede man. Han bidrog altid med et stort engagement, og han vidste, hvad han talte om. Og selvom han ofte talte med stor alvor om de uretfærdigheder, der omfattede mennesker med handicap, så var det altid fuldstændig usentimentalt og blottet for selvhøjtidelighed. Og næsten altid med et underfundigt lunt smil, erindrer Conrad Andreasen.

Ole Lauth gik i sin fars fodspor, da han i 1991 blev forstander på Egmont højskolen. Og med ham som leder udviklede skolen sig fra at være en højskole kun for handicappede til at være et næsten verdensberømt inklusionsprojekt, hvor højskoleelever med handicap deltog i højskolehverdagen side om side med elever uden handicap.

– Jeg taler ikke kun på mine egne vegne, når jeg siger, at Ole vil blive savnet og mindet med både stor taknemmelighed og sorg. Det er et af handicapsagens store fyrtårn, vi nu tager afsked med. Men heldigvis vil mange af hans tanker, ideer og holdninger leve videre i alle os, der har kendt ham, slutter Conrad Andreasen.

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse