Hjælp til egen bolig 

I slutningen af opholdet på efterskolen blev han sendt i 14 dages praktik på Munkegården efter anbefaling fra en UU vejleder i Assens. På det tidspunkt var STU, Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, lige startet. Det Michael kom til at opleve på Munkegården lå i direkte forlængelse af hans oplevelser på Dybbøl Efterskole. Han blev fra første færd modtaget med anerkendelse og respekt af medarbejdere og skolens andre unge. 

Efter praktikken var det klart for Michael, at det var på Munkegården han ville. Michaels forældre skulle først forbi nogle trælse bryderier med kommunen, men Michael og forældrene stod fast ved, at Munkegården var det rigtige tilbud til Michael og efter yderligere bryderier med kommunen om botilbuddet, lykkedes det at få bevilliget de 3 år som STU elev på Munkegården. Michael var en af Munkegårdens første STU elever. 

– Jeg valgte hurtigt landbrugslinjen. Det var mit store ønske at arbejde med dyrene, det elsker jeg, og det havde de jo på Munkegården. Kalve, grise, får, ænder og kalkuner og siden kom heste til, fortæller Michael 

I sine tre år på Munkegården fik Michael lært at passe dyrene, at køre traktor, pløje og høste, sammen med den dannelsesrejse, som alle samtaler og snakken under arbejdet om personlige problemer og sociale udfordringer førte med sig af udvikling oven i den rent faglige. Han benyttede sig af tilbud om at tage et kørekort, hvor Munkegården betalte grundpakken. Summen af det hele var gevaldigt løft af selvværd og selvtillid. 

Opholdet på Munkegården indebar også et bofællesskab med 5 andre i et hus, hvor alle hjalp med til at få fællesskabet til at fungere med rengøring, madlavning og fælles aktiviteter. Det er erfaringerne herfra som Michael har bragt med sig videre ud i hans eget selvstændige liv i egen bolig. 

Fire år efter holder de venskabsbånd, der blev knyttet på Munkegården, stadig. De unge mødes privat og i UFL Lillebælt. 

På Stationsvej 

Munkegården hjalp også Michael godt på vej efter hans STU. En socialrådgiver hjalp med at udfylde papirer til indmeldelsen og søge indskudslån og boligsikring til en lejlighed på Stationsvej i Middelfart. 

Det er en 45 kvadratmeter lys og venlig lejlighed med stue, bad, køkken og entre, som Michael har indrettet hyggeligt og tydeligvis er rigtig god til at holde ren og i god stand. 

– Jeg kunne ikke selv have overskuet at blive skrevet op til lejligheden og søge om lån og boligsikring. Jeg er rigtig glad for at bo her. Jeg er på Hej-med-dig-niveau med naboerne, hvoraf nogle har boet her i over 45 år, fortæller Michael. 

– I starten var jeg på kontanthjælp. Det var meget stramt, men jeg klarede det. Jeg har altid været god til at spare på mine penge. Nu er det noget andet. Nu får jeg min medhjælperløn og har endelig fået et selvstændigt liv, men jeg har mødt mange barrierer inden. Jeg har en frivillig mentor. Det er en stor hjælp. Vi skriver over Facebook og mødes, hvis vi aftaler det der. 

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse