26-årige Mette Holm er blevet valgt til ny formand for Unge for Ligeværd (UFL). Hun afløser Trine Hansen, formand for UFL gennem de seneste 4 år, der i samme åndedrag som hun flyttede til København og sin kæreste valgte at gå af som formand. 

Tekst og foto: Peter Christensen 

– Det værste er sure mennesker, der bare ikke kan opføre sig ordentligt over for andre, siger mette Holm direkte adspurgt det spørgsmål. 

Hendes ikke overraskende svar rammer på mange måder meget godt ind, hvilket menneske hun grundlæggende er. Mette er en storsmilende, varm og social person, der trives i et fællesskab, hvor alle tager sig af at alle har det godt og føler sig trygge og accepteret. Modsat mistrives hun, hvis mennesker udsættes for mobning eller bliver overset.  

Dermed passer hendes person, og titlen som formand for UFL, som morgendug til forårsblomster. Det er lige præcis dét UFL i bund og grund handler om: at alle trives, er trygge og accepteres og bliver budt ind i fællesskabet med det de er. 

– Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde sammen med den ny landsbestyrelse i Ufl, understreger hun da også. 

Limfjorden 

Mette Holm bor på Fårtoftvej med kæresten Dennis, der er 28 år, og et par katte. Hun er født i Fjerritslev, hvor hendes forældre bor. Hun har en storesøster og en lillebror, der begge bor i Aalborg. 

Hjemmet er en lejlighed 500 meter fra kanten af Limfjorden, hvor hun kan mærke vandets brusen og vinden, der – som det hedder i den kendte sang – blæser så frisk. Mette Holm ses dagligt gå langs fjorden på vej til arbejde. 

– Jeg kan godt lide at gå ture og motionere. Frem og tilbage til arbejdet er en tur på 2,5 kilometer, hvor jeg får frisk luft, orden på tankerne og kan lægge arbejdsdagen bag mig. Det er bare dejligt, siger hun smilende. 

Arbejdet er en skovbørnehave, Kronens Mark. Hun var først i praktik i 1 ½ år, men nu er hun førtidspensionist og har arbejdet i børnehaven de seneste fire år. 

– Jeg elsker at arbejde med børnene. De har altid et smil på læben og hver dag er en god dag. Det er en ting man kan regne med, fortæller Mette om sit arbejde. 

Fra ringe til rigtig godt 

Mettes erindringer fra folkeskolen er ikke de bedste. 

– Det var ikke den bedste oplevelse, og jeg lærte ikke så meget. Jeg blev overset, andre blev mobbet, erindrer hun om den tid. 

Hun fik således ikke meget hjælp til sin ordblindhed. I stedet blev hun fyldt af en følelse af at være overset og til overs. 

Efter folkeskolen gik hun et år på Aalborg Produktionsskoles pædagogværksted. Det var for så vidt en god oplevelse, men den blev toppet yderligere af 1års ophold på Fenskær Efterskole. Her fandt de ligesindede hun klikkede med. 

– Fenskær var en rigtig god oplevelse. Lærerne var engageret i mig og jeg på lige fod. Her blev man ikke set ned på. Det var mange succesoplevelser for mig. 

Mette gik på dramaholdet og modtog botræning på Fenskær. Næste stop var et 3-årigt forløb på Elmelund, som er den anden skole der har sat sig med et fast og godt indtryk i Mettes erindringer, hvor hun boede de 2 år i egen lejlighed med botræning fra Elmelund. 

– Jeg lærte rigtig meget på Elmelund. Jeg boede i egen lejlighed og fik mange venner i Thisted. Derfor besluttede jeg mig også for at blive boende i Thisted, er hendes svar på at hun valgte ikke at flytte tilbage til Fjerritslev 

 

UFL i god udvikling 

På Elmelund hørte hun også om klubaktiviteterne i UFL og blev meldt ind. Et år senere blev hun formand for UFL Thy-Mors og året efter året blev hun medlem af landsledelsen i UFL. Tingene gik meget stærkt for Mette. Hun vælger efter noget tid at gå af som formand for UFL Thy-Mors, da hun bliver valgt som næstformand for UFL. På landsmødet dette år blev hun så valgt som formand efter Trine Hansen. 

– UFL er et rigtig godt sted. Alle er på lige fod og har noget at give sig til og samles om. Ellers risikere man bare at ende med at sidde hjemme, nej, vi skal ud og have aktiviteter sammen, og der er UFL den rigtige vej for rigtig mange unge, siger hun. 

Og UFL er i en rigtig god udvikling. Der kommer løbende nye klubber til og nye projekter og aktiviteter. DigiSafe, som UFL’erne har være med til at teste så det blev optimalt for, er et projekt der ligger Mettes hjerte nær. 

– Det er blevet en rigtig god app, som virkelig kan hjælpe os med at kunne bruge de digitale muligheder. Det er rigtig godt at vi kan spille os til at blive gode til det go altid kan vende tilbage hvis vi er i tvivl, forklarer hun. 

Mette er som formand for UFL født som medlem af Ligeværds forretningsudvalg. 

– Det er dejligt at sidde med der, men jeg er også glad for at have Anders Hareskov (vejleder i UFL Vejle) med som støtte, for det er godt nok nogle lange møder med rigtig mange ord, så man skal virkelig lytte efter for at kunne følge med, fortæller hun. 

Hun får ligeledes god støtte i sit arbejde af Ligeværds sekretariat. På det sidste spørgsmål om, hvad hun holder mest, lander historien igen i Thisted. Nærmere betegnet på Havnestræde. 

– Det bedste jeg ved er en god bytur med vennerne, som ofte vil ende med musik og dans på det lille diskotek Twist & Shout, svarer Mette hun smilende og uden vaklen. 

Tak til Trine Hansen

– Trine har været en rigtig god formand for UFL. Det har været nogle meget gode år med mange aktiviteter til gavn for alle medlemmerne. Nye klubber er kommet til, og vi har fået det dejlige projekt Digisafe. Det har været både sjovt og dejligt at arbejde sammen med Trine, siger Mette Holm i en tak til Trine Hansen, for hendes store arbejde for UFL og medlemmerne. 

Trine Hansen, der var formand for UFL fra 2011 til 2016, har også en hilsen til UFL og til Mette. 

– Min tid som formand har været både fantastisk, spændende, sjov og ind i mellem har det også været lidt hårdt. Det har været dejligt med det gode sammenhold der er i UFL, ikke mindst i landsbestyrelsen, fortæller hun og kommer med nogle gode råd til den ny formand Mette Holm: 

– Hun skal huske på, at ingen kan svare på alt, så det skal hun ikke kunne. Hun skal være formand på sin måde, som det er bedst for hende, og ikke som jeg eller Kim gjorde det. Og hun skal ikke påtage sig alt, det kan man ikke holde til, så hun skal sørge for at bruge sin bestyrelse. 

Vi står klar til at hjælpe

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse