For mennesker med ordblindhed, generelt læsebesvær og kognitive vanskeligheder kan det være en uoverskuelig opgave at lave mad efter en traditionel opskriftsbog, som indeholder en masse tekst og en eventyrligt flot anrettet tallerken. Det råder opskriftsbogen ”Billedkogebogen – trin for trin” bod på.

De unge i UFL 8000C har testet bogen. Det kom der nogle velsmagende retter ud af.

Billedkogebogen griber det meget konkret og pædagogisk med brug af billeder:

  • Det skal du bruge – med billeder af redskaberne og råvarerne
  • Sådan gør du – med billederne og meget kort tekst om fremgangsmåden

For de unge i UFL 8000C viste billederne sig at være en overskuelig måde at angribe opgaven på – og vupti – en lille time efter serverede de unge pandekager med skyr/sennepscreme, laks, asparges og et lille karsedrys og en lækker spidskålssalat feta, tomat agurk, ristede græskarkerner og en olie/citron dressing. En dessert blev det også til: bananpandekage med skyr og syltetøj eller med ahornsirup efter eget ønske. Dertil en kop kaffe.

De unges udsagn – efterfulgt af tommel op – fulgte retterne til dørs:

Det er rigtig godt, hvis man er ordblind og har svært ved at læse.

Det var godt at vi kunne tage det roligt trin for trin.

Det var nemt at forstå.

Vejleder Mette Storgaard Andersen havde også rosende ord til Billedkogebogen: – Det er en meget overskuelig bog med nogle lækre billeder. Det er gode og sunde opskrifter, den er også udfordrende og den vil være god at bruge i klubben. Det er en god ting at få med ind i klubhyggen, at der også er nogle udfordringer.

Lakseruller og en lækker spidskålssalat. Kogebogen gjorde det overskueligt for de unge at lave en lækker menu til klubaftenen

Det er Klub God mad i Aarhus, der har taget initiativ til bogen, hvor kokkene Søren Gericke, Anna Larsen og Claus Holm har leveret et udvalg af opskrifterne. “Billedkogebogen – trin for trin” kan købes hos forlaget Trykværket – Læs mere her

Her i Ligeværd uddeler vi ikke kokkehuer, men både Billedkogebogen og ikke mindst de unge i UFL 8000C leverer vi gerne 5 opadvendte tommelfingre.

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse