Landmand Hans Rasmussen, Ulvsbjerggårdvestfyn, er meget glad for Michaels Østerberg Nielsens arbejde på gården. Han er pligtopfyldende. Han kan sine ting. Han møder til tiden, og siger til hvis der er noget galt. 

– Det er min holdning, at man skal prøve at hjælpe, og hvis de unge gerne vil og kan, så er jeg glad for at have dem i bedriften, siger landmand Hans Rasmussen, Ulvsbjerggård 

– Selvfølgelig går det lidt langsommere i starten indtil de er inde i opgaverne og rytmen, så man skal have lidt tålmodighed men det falder stille og roligt på plads. Det er synd hvis de ikke får mulighederne. Michael har kæmpet hårdt for det. Hans vilje har bragt ham til, hvor han er i dag. 

Ulvsbjerggård er beliggende fire kilometer fra Middelfart tæt på den lille by Svenstrup. Gården har 300 malkekøer, jersey. 240 ha jord med korn, græs og majs. 50/50 til foder til køerne og til salgsafgrøder blandt levering af byg til brygning af øl. 

– Pt. er vi tre, men vi er normalt fire mand i den daglige drift af gården. Vi skal en ny fodermester. Han skal tiltræde sidst i september, men indtil da har Michael trukket opgaven som fodermester, så godt han kan. 

På baggrund af sine erfaringer kan Hans Rasmussens budskab til andre landmænd eller virksomheder, der overvejer ansættelse af en ung med særlige behov, skrives i en hurtig linie: Det er bare med at komme i gang. Der er ingen grund til at vente. 

Hans Rasmussen har en ung mere på gården, som Michael er ved at lære op i de daglige forpligtelser. 

Det skal gøres ordentligt 

Meget tidligt om morgenen, mens de fleste af vi andre stadig vender os under dynen, bliver der uro i stalden på Ulvsbjerggård. Yverne er fyldte og køerne skal malkes. Og de kan regne med Michaels hjælp. Dels fordi er pligtopfyldende og punktlig, og dels fordi han holder meget af arbejdet med køerne. 

– Michael gør bare tingene rigtigt, og jeg kan regne med ham. Han er sikker i det han laver og en stor hjælp i den daglige rytme. Michael arbejder ikke så meget med maskinerne. Hans store opgave er at passe køerne, malkning, fodring, rengøring, det er det han holder mest af, fortæller Hans Rasmussen. 

– Og det arbejde gør han til punkt og prikke. Hvis der sker noget helt uventet, kan han godt blive lidt forvirret, kan han godt have brug for lige at tale om det. Det er helt fint, så gør vi bare det og får det på plads. 

Og Michael er meget glad for sin dagligdag på gården.  

– Jeg er rigtig glad for arbejdet på Ulvsbjerggård. Jeg søgte et flexjob oprindeligt, men sagsbehandleren sagde direkte ”hvorfor søger du ikke førtidspension. Det vil være nemmere” Det var inden reformerne kom. Men jeg ville jo have et arbejde, og det gælder for alle jeg kender. Der er ingen der gider at gå derhjemme og glo. Arbejdet har styrket mit selvværd meget, siger Michael om arbejdet på Ulvsbjerggård. 

Michael kender sin rolle i puslespillet og sine opgaver. Han ved hvordan de skal udføres, og helt i tråd med den ordentlighed som Hans Rasmussen påpeger, at Michael har siger han også: 

-Arbejdet skal gøre ordentligt, ellers er der jo ingen grund til at gøre det. 

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse