Det kan du forvente

I Ligeværd hører vi alt for ofte om forældre der er sendt hjem fra børnepsykiatrien med et dokument med deres børns bogstavs-kombination og ikke meget andet. I nogle kommuner tilbydes forældre et kort kursus i relation til deres barns nystillede diagnose - i andre ikke.

Til arrangementet "Mit barn har fået en diagnose - og hvad så nu?" vil psykolog Kirsten Callesen gøre os alle klogere på neurodiversitet.

Hvad er ligheder og forskelle mellem autisme, ADHD/ADD, angst, depression, spiseforstyrrelse, OCD samt ekstrem kravundgående adfærd. Og hvordan hænger det sammen, når et barn har flere diagnoser på en gang? Hvordan kan man som forældre bruge denne indsigt i hverdagen med fokus på strategier, som afhjælper og kompenserer, for de udfordringer, som barnet  kan opleve, herunder strategier til at få ro på det overbelastede nervesystem.

Udover oplægget vil der være sandwich og mulighed for at netværke med andre forældre til børn med særlige behov.

Om Kirsten Callesen

Kirsten Callesen er klinisk psykolog med speciale i Autisme og ADHD samt øvrige neuropsykiatriske tilstande. Kirsten er stifter af Psykologisk Ressource Center, som er en privat praksis med speciale i autisme, ADHD og traume- og belastningstilstande. I  2014 skabte Kirsten en højt specialiseret dagbehandlingsskole i København, Søstjerneskolen, hvor hun har specialiseret sig i uddannelse og behandling af normalt begavede børn og unge med autisme, som har en kompleks komorbiditet, herunder PDA, belastningsreaktioner, PTSD og Kompleks PTSD.

Kirsten er medforfatter til KAT-kassen, som siden 2002 har været et vigtigt og autismevenligt kognitivt samtaleværktøj for personer med neuroaffektive udfordringer.

Praktisk

Arrangementet "Mit barn har fået en diagnose - og hvad så nu?" er gratis, og kræver tilmelding, da der er begrænsede pladser.

Arrangementet er for forældre til børn med særlige behov.

Udover oplægget vil der være sandwich og mulighed for at netværke med andre forældre til børn med særlige behov.

Bag arrangementet står Ligeværd Forældre og Netværk og FORA.

Dato og tid

Start:

10. september 2024 | 17:30

Slut:

10. september 2024 | 20:00

Sted

Gladsaxe Hovedbibliotek

Søborg Hovedgade 220

2860 Søborg

Kontakt

louise

LFN@ligevaerd.dk

29494548

Pris

Gratis

Billetter

Registration Information

Booking Summary

1
x Standard billet
kr0,00
Pris i alt
kr0,00

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse