Christian Philips vejleder i UFL-Storkøbenhavn  

For mig betyder det at være vejldere rigtig rigtig meget! Sagt med lidt flere ord betyder det meget for mig at være med til at kunne minde de unge om, hvor seje de alle er. Det ser jeg som vejlederens største opgave. Vejlederens opgave er at støtte de unge, men det er de unges klub, så det er først, når de unge føler behovet, at vejlederne skal træde til. Mange af vores unge har alt for mange negative historier med sig i bagagen, der betyder, at de ikke længere tror på sig selv. Rigtig kedeligt, når sandheden er, at vores unge bare mangler de rette rammer for at vise, at de er mindst lige så enormt dygtige som alle andre. Hvad betyder det for mig at være vejleder..? Det betyder alt at kunne være med til at skabe de rammer. 

Det er snart syv år siden. Jeg var lige begyndt på bachelordelen på psykogistudiet i Aalborg. Jeg var faktisk lige flyttet til Aalborg. Jeg havde haft en del frivilligt arbejde i løbet af gymnasiet, så jeg havde vænnet mig til at have noget ved siden af skolen. Derfor gik jeg på Frivillighusets hjemmeside og fandt frem til UFL. Der stod ikke meget, så jeg ringede til UFL’s sekretariat, hvor jeg fik en meget venlig Lena i røret. Jeg spurgte, om de kunne bruge mig, og jeg fik et stort ja som svar. Jeg startede sammen med min kammerat som udrykningshold i hele Jylland, når der var vejledermangel. Da jeg begyndte på min kandidat i København, blev jeg ringet op og spurgt, om jeg ville være klubleder i Storkøbenhavn. Jeg svarede naturligvis ja! og har været tilknyttet Storkøbenhavn lige siden.     

Jeg får nok mere ud af at være vejleder, end jeg egentlig kan sætte ord på. Det er dejligt at være sammen med de unge, og ligegyldigt hvor træt man dukker op, så tager man derfra med smil på læben og fornyet energi. De unges omgangsform er inspirerende. De er over for hinanden, som vi alle burde være det.  De er accepterende, omsorgsfulde og rummende. Man får kun gode oplevelser ud af at været sammen med sådan nogle UFL’er!   

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse