Netværk for digital inklusion:  

Netværket for digital inklusion består af 55 organisationer. Det er et forum der styrker både deltagernes og Digitaliseringsstyrelsens arbejde for, at udfordrede borgere også bliver en del af det digitaliserede Danmark. Ligeværd er del af dette netværk og har præsenteret DigiSafe-app’ens muligheder og udviklingsproces. 

I Digitaliseringsstyrelsen har vi gennem en årrække arbejdet med at hjælpe danskerne over på de digitale kanaler. Hvor vi i forbindelse med overgangen til obligatorisk Digital Post og obligatorisk digital selvbetjening arbejdede med borgerne som en samlet gruppe, så har vi i de sidste to år flyttet fokus til de borgere, der er udfordrede i forhold til den digitale kommunikation med det offentlige.  

Derfor har Digitaliseringsstyrelsen etableret Netværk for digital inklusion. Netværket består af mere end 55 forskellige organisationer, der beskæftiger sig med grupper af borgere, der er udfordrede på den digitale kommunikation. En af disse organisationer er Ligeværd. 

Det er vigtigt for Digitaliseringsstyrelsen, at vores arbejde med it-udfordrede borgere sker i nært samarbejde med de frivillige organisationer. Det skyldes, at de input, vi får fra disse organisationer, er essentielle for, hvordan vi tilrettelægger vores arbejde med hjælp til de it-udfordrede, så vi sætter de rigtige initiativer i gang. 

Netværk for digital inklusion har vist sig som et stadigt mere værdifuldt forum til udveksling af viden om digitale udfordringer for de målgrupper, der er repræsenterede. Vi har også oplevet, at hvor vi i vores arbejde har stort fokus på de forskellige målgrupper og behovet for hjælp til disse grupper, så er der en langt større synergi mellem disse grupper, end vi først havde antaget. 

Et godt eksempel på dette er den app, som Ligeværd har udviklet, DigiSafe. Arbejdet blev præsenteret på to møder i Netværk for digital inklusion – først for at præsentere et godt initiativ og siden for at beskrive samskabelsesprocessen.  På netværksmøderne viste det sig, at de udfordringer, som Ligeværd har konstateret i forholdet til arbejdet med unge med særlige behov, på mange måde ligner de udfordringer, som gør sig gældende for eks. ældre og flygtninge, selvom målgrupperne er meget forskellige. 

Med denne aha-oplevelse i rygsækken inviterede Digitaliseringsstyrelsen Ligeværd med på en rundtur til landets borgerservice og biblioteker, som vi sammen med KL og Centralbibliotekerne tog i oktober. Rundturen bestod både af en præsentation af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og af workshops om hjælp til it-udfordrede. Ved den lejlighed har Digitaliseringsstyrelsen haft stor glæde af at kunne trække på Ligeværds erfaringer med de unge, der oplever udfordringer med brugen af it. 

Vi kan kun bifalde de samarbejdsmuligheder, som vi har med organisationerne i Netværk for digital inklusion, der kan nå ud til de borgere, som vi arbejder på at hjælpe. Hvis vi kan samarbejde på tværs, genbruge gode løsninger og hjælpe med at få de gode løsninger udbredt til relevante brugere, så kan man vel kun sige, at vores gensidige samarbejde er til glæde for alle. 

Michala Høg Daimar 

Sekretariatsleder 

Digitaliseringsstyrelsen 

 

 

RÃ¥dgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse