Optimisme svirrer under overfladen blandt 30 bestyrelsesmedlemmer fra Ligeværd forældre og netværk på Trinity Hotel og Konferencecenter. De har fået til opgave at tegne den persona, de helst ønsker at aktivere som frivillig i foreningen. Og selvom nogen måske mener, at Danmarks befolkning er ved at vende foreningslivet ryggen, så vejrer Ligeværds medlemmer morgenluft.

– Det kunne være fedt, hvis det ikke bare var de unges tanter, der sad i klubberne. Jeg ville synes, det var fedt at fange nogle frivillige, som måske ikke var så langt fra de unge selv, siger Lisbeth Tofte fra Storkøbenhavn til sin arbejdsgruppe.

”Jeg tror på, at Ligeværd kan runde 50.000 medlemmer inden for fem år.”

Bent Mikkelsen, formand i Ligeværd forældre og netværk

Og arbejdsgruppen tror på, det kan lade sig gøre at fange de unge. I en anden arbejdsgruppe foreslår Ligeværd forældre og netværks formand, Bent Mikkelsen, at gå benhårdt efter forældre til børn i specialklassens udskoling.

– Når børnene i specialklassen er på vej ud af skolen, så opstår alle spørgsmålene: hvad er vores muligheder nu? Der skal vi fange dem, siger han.

Læs også: Landsforeningen skifter navn til Ligeværd forældre og netværk

Bent Mikkelsen mener endda, at forældrene ikke bare skal være frivillige. Han ser den også som potentieller medlemmer og er mildt sagt optimistisk.

– Jeg tror på, at Ligeværd kan runde 50.000 medlemmer inden for fem år. Det er selvfølgelig vildt ambitiøst, men der er faktisk over 50.000 forældre til børn med særlige behov derude, så vi burde kunne nå det, siger han.

Foto: Mogens Mathiesen

Hvis Ligeværd skal indfri Bent Mikkelsens ambition, så kræver det en stor indsats fra foreningens eksisterende medlemmer. En indsats, som flere rundt om i grupperne giver udtryk for, at de er villige til at lægge.

Det kan virke svært at få folk til at melde sig som frivillige. Men der er faktisk mange, der gerne vil hjælpe, hvis de bliver spurgt direkte ifølge oplægsholder fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, Mette Wang.

En gruppe har tegnet ”Julie”, som er en ressourcestærk mor til et barn i specialklasse. En anden gruppe har tegnet 25-årige ”Claus-Bo”, som er studerende på udkig efter studierelevant arbejde. Og fire andre grupper har ligeledes tegnet deres bud på en persona, Ligeværd kunne gå efter og snakket om, hvordan man kan få fat i dem.

 

En gruppe tegnede et billede af Claus-Bo, 25 år og studerende. Arbejdsgruppen vil have ham til at være frivillig i en UFL-klub. Foto: Mogens Mathiesen

For eksempel kan man oprette lokale Facebook-sider, hvor forældre kan debattere og dele glæder og frustrationer. Og man kan stille sig i læreruddannelsens kantine med en roll-up og en skål bolcher og fange interesserede i frokostpausen.

Nu melder påsken sig. Bestyrelsesmedlemmerne er vendt hjem til deres lokalforeninger med ny inspiration, fornyet energi og tro på, at Ligeværd kan få flere både flere medlemmer og flere frivillige. Nogen tror på Ligeværds opstandelse. Andre er mere optimistiske.

 

Af Lasse Mors

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse