Velkomst og introduktion

Perspektiver på arbejdet med kvalitetsaftaler og samarbejdet om kvalitet v/ KL

Hvordan arbejdes der med kvalitetsaftaler i kommunerne? I dette oplæg vil KL gå i dybden med hensigten bag kvalitetsaftalerne og åbne op for dialog om samarbejdet omkring kvalitetsaftalerne

Samarbejdet om ressourcepapiret – den unges navigationsværktøj til den videre vej. V / Mette Ulnits, Erhvervsskolen Vestjylland og Pernille Pletbjerg, UU-vejleder i Ringkøbing-Skjern Kommune

Hvordan sikrer vi, at ressourcepapiret bliver et dynamisk og relevant redskab, der støtter den unges videre vej efter STU? Dette oplæg sætter fokus på det gode samarbejde mellem STU-sted, den unge og kommunen, hvor en fælles indsats er afgørende for at skabe en ramme, der understøtter den unges fremtid – uanset om vejen fører mod beskæftigelse, yderligere uddannelse eller andre udviklingsforløb. Gennem oplæg og dialog undersøger vi, hvordan ressourcepapiret kan bruges strategisk til at målretteindsatsen, så den tager afsæt i den unges ressourcer, potentialer og ønsker.

Sessioner VIGTIGT: Du skal vælge en af de tre sessioner i forbindelse med din tilmelding.

2) ELEVINDDRAGELSE OG UNGEDEMOKRATI V / SUHM
I denne session sætter vi fokus på, hvordan man styrker elevdemokratiet på STU.
Med projekt STU – Vejen til deltagelse har de unge vist, at de kan og vil tage ordet, så længe, at de får de rigtige rammer til det. I projektet er der vokset en kernegruppe af unge frem, som kan være fundamentet for en egentlig national elevorganisering, der er udviklet formater og redskaber til gode deltagelsesformer lokalt på skolerne, som har givet eleverne oplevelsen af at kunne og turde søge indflydelse på skolerne og nationalt på tværs af skolerne – for de flestes vedkommende for første gang i deres liv.
Dermed er de første byggesten til et elevdemokratisk organ skabt, og der er udviklet redskaber, som kan bruges i de lokale elevdemokratier ligesom rammerne for inddragelse af flere skoler og elever er etableret. Kom med på denne session for at få konkrete demokratiredskaber med hjem og for at høre de unge fra kernegruppen sætte ord på, hvorfor det er vigtigt med mere indflydelse på deres STU og hvad det er de kæmper for på tværs af STU’erne.

3) SAMTALETEKNIK V/ THOMAS BUCH
Hvordan inddrager vi de unge i beslutninger om deres eget liv?
På denne session vil vi med inspiration fra socialkonstruktionismen se på, hvordan vi kan arbejde med at inddrage
de unge i alle beslutninger, der vedrører deres eget liv. Vi vil drøfte
• Praktiske eksempler med brug af Anerkendende Udforskning
• Positionering og narrativ tilgang
• Spørgsmål som en kraft for udvikling og inddragelse

4) DE HANDICAPKOMPENSERENDE ORDNINGER V/ SENIORKONSULENT TINA FOGH FRA CABI
Oplægget gennemgår de handicapkompenserende ordninger, og vil bl.a. klæde dig bedre på til at spotte, hvor man kan anvende handicapkompenserende ordninger i ungemålgruppen, samt hvordan ordningerne kan understøtte de unge i at komme i job. Der er et stort potentiale i forhold til at bruge ordningerne til de neurodivergente unge. Under oplægget præsenteres bland andet konkrete eksempler på, hvordan ordningerne kan hjælpe unge med kognitive
funktionsnedsættelser.

Digitale krænkelser V / Amandha Sjøholm

Tidligere politibetjent, Amandha Sjøholm, er på en mission. Hun vil forebygge digitale krænkelser blandt unge, da hun fra sin tid i Politiet har set, hvor store konsekvenser det har. I sit oplæg gør hun dig klogere på bl.a. adfærd på de sociale medier, hvad er digitale krænkelser, lovgivningen på området, sextortion, blufærdighedskrænkelse og tilgangen til den unge.

Du kan downloade programmet her:Invitation STU Træf 2025

Dato og tid

Start:

10. april 2025 | 09:00

Slut:

10. april 2025 | 16:00

Sted

Hotel Nyborg Strand

Østerøvej 2

5800 Nyborg

Kontakt

Tina Navne

tina@ligevaerd.dk

22268562

Pris

Prisen for medlemmer af Ligeværd Fagligt forum er kr. 1.395. Ikke medlemmer koster kr. 1.595. Beløbet er ikke momspligtigt.

Tilmeldinger er lukket til denne event.

RÃ¥dgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse