Konflikter i familien kan være ubehagelige. Både for forældre og børn. Og konflikthåndtering i familien er svær for mange.

Men konflikter er en naturlig del af det liv, vi lever sammen med andre. Jo mere forskel der er i vores måde at tænke og være i verden på, jo større er chancen for, at der opstår konflikter. Blandt andet fordi vi ikke forstår os selv eller den anden, og de behov vi eller de har. Så i stedet for at forsøge at undgå konflikt, kan det være en god ide at lære konflikterne at kende.

DELTAG OGSÅ I: Fie Hørby: Forældrenes relation er den vigtigste i et barns liv

Lær at undersøge konflikten

Til denne aften for forældre vil Jan Odgaard via en konflikthåndteringsmodel lægge op til, hvordan man kan undersøge og afdække de behov, der ikke er blevet tilgodeset og dermed skaber konflikten.

Endvidere vil Jan Odgaard give sine forslag til, hvordan man kan håndtere konflikter på en måde, hvor man undersøger og leder efter de behov, så en konflikt kan blive til en ny og rolig måde at kommunikere og samarbejde på. Både mellem voksne og børn i familien.

DELTAG OGSÅ I: Søskende til børn med særlige behov skal i familiekalenderen

Tag eksempler på konflikter med (hvis du har lyst)

Endelig vil der i den sidste del af oplægget "Konflikthåndtering i familien" være mulighed for, at forældrene i små grupper kan tale om og afprøve metoderne på nogle kendte konflikter fra deres eget liv. I den forbindelse må man meget gerne have nogle konflikter med, som man kan se på med nye øjne. Det er dog ikke et krav for at møde op og deltage på dagen.

Om Jan Odgaard

Jan Have Odgaard er indehaver af JHO Consult og har 27 års praksiserfaring fra arbejdet med børn, unge og voksne med neurologiske handicap. Han er selv udredt med ADHD og autistiske træk.

Sammen med sin kone, der ligeledes har ADHD og autisme, har han tre børn, som alle er på spektret.

Oplæggets indhold hviler dermed på såvel et solidt professionelt virke som fra en indre forståelse fra et liv med neurologiske handicap.

Praksiserfaringerne er dels kommet via driften af egen skole for børn med neurologiske handicap, samt ved arbejdet med familiebehandling og terapi. Del via supervision og rådgivning til en bred vifte af relevante faggrupper i hele Danmark.

Desuden afholder JHO Consult mange kurser indenfor området rettet mod såvel berørte, pårørende og fagprofessionelle.

DELTAG OGSÅ I: Hvordan finder jeg den rette hjælp til mit skolebarn i mistrivsel?

Arrangementet støttes af FO Aarhus.

Dato og tid

Start:

11. maj 2023 | 17:30

Slut:

11. maj 2023 | 20:00

Sted

Kulturhus Bunkeren

Olof Palmes Allé

8200 Aarhus N

Kontakt

Tina Navne

tina@ligevaerd.dk

22268562

Pris

Gratis, men kræver tilmelding

Inkl. forplejning

Billetter

Registration Information

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse