Borderline Personlighedsforstyrrelse (EUP) giver ikke bare stor lidelse til borderlinerne selv, men sætter også stort set alle, der har kontakt med dem, i en tilstand af magtesløshed og måske endda irritation. "Mon ikke, hun i virkeligheden gør det for at få opmærksomhed?", tænker rigtig mange, når patienten/klienten/beboeren igen har skåret sig eller sidder og dunker hovedet ind i væggen. "Hvorfor kan hun så meget det ene øjeblik og ingenting det næste?" og ”I går var jeg vidunderlig, i dag hader han mig! Hvad er der sket?” er andre spørgsmål, som tit dukker op. Rigtig tit er ingen klar over, at der bag denne adfærd kan ligge traumer, som ikke er bearbejdede og som der end ikke er sat ord på. Og ingen spørger for alvor, så tilstanden varer ved...

Karin Dyhr udviklede sit 'stumme sprog' som en reaktion på sin fars gentagne seksuelle overgreb - et 'sprog', som fortrinsvis bestod i, at hun skar sig på armene og kroppen. Opmærksomhed fik hun, men mest i form af væmmelse og irritation. Først, da hendes kontaktperson på psykiatrisk hospital fik skabt en relation til hende, og fik hende til at sætte ord på incesten, aftog den selvskadende adfærd, dissociationen og de øvrige borderlinesymptomer langsomt. Efter en 'psykiatrisk karriere' på 17 år med diagnosen Borderline Personlighedsforstyrrelse er hun nu helt rask og lever i dag et godt liv med mand, hund og seks bonusbørn!

På dagen vil der blive lagt vægt på den typiske 'borderline-adfærd', specielt selvskade og dissociering, men også de mange ting, der kan trigge det, samt det ofte misforståede begreb splitting, sådan som adfærden opleves indefra - som mestringsstrategi, som klientens Stumme Sprog om de overlevede traumer.

Der bliver god mulighed for spørgsmål og debat, også i relation til deltagernes egne praktiske erfaringer i arbejdet med borderlinere.

Karin Dyhr & Marianne Holmen: Glaspigen (2004), Karin Dyhr: Bag om Borderline (2010) og Karin Dyhr: Ude Af Mig Selv.

 

Underviser: Forfatter Karin Dyhr Daugaard

Download kursusbeskrivelsen her: Kursusbeskirvelse Glaspigen den 1. september

Dato og tid

Start:

1. september 2021 | 09:30

Slut:

1. september 2021 | 15:30

Sted

Munkegården

Vejrupvej 2

5464 Brenderup

Kontakt

Tina Navne

tina@ligevaerd.dk

22268562

Pris

Medlem Ligeværd kr. 2.170. inkl. forplejning og kursusmateriale.
Ikke medlemmer kr. 2.895.
Beløbet er ikke momspligtigt


Vi står klar til at hjælpe

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse